Ohjeet lisenssien hankkimiseen

Ohjeet lisenssien hankkimiseen
Digital Racing eSM -sarjaan osallistuakseen kilpailijalla tulee olla voimassa yksi seuraavista lisensseistä:
 
-AKK-Motorsport ry:n digitaalisen autourheilun lisenssi (hinta 5 €)
-Jokin muu AKK-Motorsport ry:n kilpailijalisenssi. Ilmoittaja- tai huoltaja-mekaanikkolisenssit eivät käy.
-SEUL ry:n pelaajalisenssi (hinta 5 €)
 
Alla ovat ohjeet kunkin lisenssin hankkimiseen:
 
AKK:n digitaalisen autourheilun lisenssi

Lisenssi hankitaan KITI-järjestelmästä. Järjestelmään päästäkseen on oltava FiSRA:n tai jonkin muun AKK:n jäsenseuran jäsen. Käyttäjätunnuksena toimii henkilökohtainen motorsport id, joka näkyy AKK:n lähettämässä seurasi jäsenmaksulaskussa. FiSRA:n jäsenet voivat ottaa yhteyttä osoitteeseen [email protected]ng.fi, jos jäsenmaksulaskua ei löydy. Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, jätä salasana tyhjäksi ja paina vain kirjaudu-nappia.
 
Ennen lisenssin ostamista varmista, että kohdassa Omat tiedot -> Perustiedot -> Tiedot kaikki henkilötiedot, erityisesti henkilötunnus, ovat oikein. Sen jälkeen voit siirtyä ostamaan lisenssiä kohtaan Lisenssitiedot -> Osta lisenssi. Valitse Kilpailijalisenssi -> 2020 -> Digitaalinen autourheilulisenssi -> tarkista henkilötiedot -> hyväksy lisenssiehdot, jonka jälkeen voit siirtyä maksamaan. Onnistuneesti ostetun lisenssi tulisi näkyä Lisenssitiedot -> Omat lisenssit -valikossa.
 
Jokin muu AKK:n kilpailijalisenssi

Jos sinulla on jo jokin AKK:n voimassaoleva kilpailijalisenssi, lähetä motorsport id:si sähköpostilla osoitteeseen [email protected] Järjestäjät tarkastavat lisenssisi voimassaolon.
 
SEULin pelaajalisenssi

Lisenssi hankitaan Suomisport-sivustolta. Klikkaa kirjaudu palveluun -nappia, ja syötä aukeavaan valikkoon sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Saat hetken päästä kertakirjautumiskoodin, joka toimii 30 minuuttia. Näppäilemällä sen sivustolle pääset kirjautumaan sisään. Tarkista, että henkilötietosi ovat oikein, ja paina ostamaan-nappia. Osta lisenssi/pelipassi itsellesi, valitse lajiksi elektroninen urheilu, lisenssityypiksi pelaajalisenssi ja seuraksi Finnish Sim Racing Association ry.
 
SEUL:in pelaajalisenssin voimassaolo tarkistetaan Xerberus-järjestelmällä osoitteessa fisra.esm.gg. Alla ohjeet lisenssin tarkistamiseen:
 
1. Jos et ole aiemmin rekisteröitynyt, tee sivustolle tunnukset oikean yläkulman rekisteröidy-nappia painamalla. Jos sinulla on jo tunnukset, kirjaudu sisään.
2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta käyttäjäprofiilin nimeä ja valitse Profile → Edit. Valitse Game accounts -välilehti ja syötä kenttään "Sim racing (iRacing)" iRacingin asiakasnumerosi. Asiakasnumeron saa selville iRacingin membersitelta kohdasta Account -> My Account -> Customer ID (Esimerkki). Muista tallentaa muutokset.
3. Tarkista välilehdeltä "Player licenses & computer seat", että pelaajalisenssisi on liitetty käyttäjätunnukseesi. Onnistuneesti liitetyn lisenssin pitäisi näyttää tältä. Jos "Pelaajalisenssi 2020" -kenttä on tyhjä, syötä siihen käyttäjänimi, sähköpostiosoite tai puhelinnumero, jota käytit pelaajalisenssin ostamiseen. Saat sähköpostiin/puhelimeen koodin, jonka syöttämällä samaan kenttään saat liitettyä lisenssin Xerberus-tiliisi.
4. Muista tallentaa muutokset.
5. Lisenssin saa tarkastettua tästä linkistä klikkaamalla Sign up -nappia. Nimesi näkyy nyt sarjan osallistujaluettelossa contestants-völilehdellä. Karsintasarjaan tarvitsee ilmoittautua vain kerran.