FAQ

Q: Mitä tarvitsen harrastuksen aloittamiseen?

A: PC:n ja näytön tai kannettavan tietokoneen, ratin ja polkimet sekä toimivan internet-yhteyden.

Q: Minulla ei ole vielä mitään yllä mainituista, mitä minun kannattaa ostaa?

A: Tarkasta Sim racing-osio, sieltä löydät tarvittavat oppaat!

Q: Mitä tämä Sim racing oikein on?

A: Realistista simulaattoreilla suoritettavaa kilvan ajoa. Lue lisää Sim racing-välilehdeltä!

Q: Mistä Finnish Sim Racing Champonshipissä on kysymys?

A: Selvittää joka vuodelle Sim racingin Suomen mestari!

Q: Kuka tätä SM-sarjaa järjestää?

A: Finnish Sim Racing Association ry (FiSRA)

Q: Kuinka lähelle realismia simulaattori pääsee?

A: Hyvin lähelle. Toki on otettava huomioon, että kaikkia pienimpiäkin asioita on hyvin haastava mallintaa simulaattoreihin, sekä ilman “Motion simulaattoria” G-voimat puuttuvat tyystin. Tosin, Sim racingin on kustannusten vähäisyyden vuoksi halvin ja tehokkain tapa saada autenttinen kilvanajon kokemus!

Q: Onko tämä eSportsia vai moottoriurheilua?

A: Sim racing on molempia ‘genrejä’. Laji täyttää sekä eSportsin että moottoriurheilun määritelmät!

Q: Olenko liian vanha tai nuori ajamaan Sim racingia?

A: Sim racingilla ei ole ikärajoituksia eikä terveydellisiä rajoitteita, kunhan kykenet ajamaan niin voit saada autenttisen kisakokemuksen!

Q: Missä muualla voin ajaa kilpaa kuin SM-sarjassa?

A: Kilvan ajolle on todella laadukas tarjonta iRacing.comin sekä Suomen yhteisöjen keskuudessa. Trellet.net tarjoaa suomalaisille kilpakuskeille aktiivisesti erilaisia kilpasarjoja kaiken tasoisille kuljettajille. Lisäksi iRacing.com tarjoaa kellonajasta ja vuodenajasta riippumatta jatkuvasti kuljettajille kilpailuita mitä erilaisimmilla autoilla ja radoilla!

Q: Minulla on simulaattoriajamiseen liittyvä ongelma, mistä voin saada apua?

A: Monestakin eri paikkaa! Sivustomme tarjoaa foorumin, missä voit kysyä apua. iRacing.comin foorumit ovat toinen hyvä paikka, mistä apua voi kysyä. iRacing.comin Club Finlandilla (iRacingin Suomi-yhteisö) on oma TeamSpeak, mistä saa melkein kellon ympäri lajitovereilta apua. Myös Trellet.netin aktiivinen yhteisö auttaa mielellään foorumeillaan, Mumble-puhepalvelimellaan sekä IRC:ssä.

Q: Onko tästä hyötyä oikean elämän kilpa-ajamiseen?

A: Varmasti! Ei siitä mitään haittaakaan voi olla! Kaikki oikean elämän F1-tallit, GT-tallit sekä muut kovan luokan kilpa-ajamisen tallit hyödyntävät simulaattoreita monella eri tapaa. Simulaattoreilla voit kehittää ajotaitoja, auton säätämistaitoja, kilpa-ajamisen ja taistelemisen taitoa, henkisiä valmiuksia ym. lukemattomia taitoja.

Euroopassa on muutamia yrityksiä, joiden toiminta perustuu kuljettajien kehittämiseen simulaattorien avulla. Esimerkkinä mainittakoon hollantilainen Racing Driver Services, jonka asiakkaina ovat mm. F1-kuljettaja Max Verstappen sekä GP2- ja GT-kilpakuljettaja Richie Stanaway.

Q: SM-sarja painottuu rata-ajoon, onko olemassa simulaattoreita ralliin ja/tai rallicrossiin?

A: Kyllä on olemassa! SM-sarja järjestetään tällä hetkellä ainoastaan rata-ajoon, mutta tulevaisuudessa voit odottaa myös rallicrossin sekä rallin SM-sarjoja. Esimerkiksi Foracer tarjoaa loistavaa simulaattoripalvelua rallicrossiin liittyen, sekä ralliin liittyvät simulaattorit ovat kehittymässä rata-ajon simulaattorien tasolle realistisuudessa. Kun aika on sopiva, FiSRA pyrkii järjestämään SM-sarjat myös kyseisille Sim racingin genreille!