Digital Racing eSM 2023 karsintasarja alkaa

11.4.2023 klo 7.16 - Kalle Parviainen

Kamppailu virtuaalisten ratojen Suomen mestaruudesta alkaa, kun Digital Racing eSM saapuu suurempana kuin koskaan. Kovimmat kuljettajat toisistaan erotteleva kolmen osakilpailun karsintasarja alkaa sunnuntaina 16.4. ja päättyy äitienpäivänä kuukautta myöhemmin.

Tämänvuotinen sarja ajetaan GT3-luokan autoilla, jotka ovat varsin tuttuja vehkeitä monelle simuilijalle. Periaatteessa autot ovat helppoja ajaa, mutta viimeisimpien kymmenysten löytäminen kierrosajoista on äärimmäisen haastavaa. Lisämielenkiintoa tuo autovalinnan lukitseminen karsintasarjan ajaksi: sarjan näyttämöinä toimivat Road America, Magny-Cours ja Suzuka ovat profiileiltaan hyvin erilaisia ratoja, joten yhdellä baanalla paras auto ei todennäköisesti olekaan nopein toisaalla. Road American pitkät suorat vaativat autolta varsin eri ominaisuuksia kuin Ranskan maaseudulla sijaitsevan Circuit de Nevers Magny-Coursin nopeat shikaanit ja hitaat neulansilmät, puhumattakaan Suzukan jouheista ässämutkista.

Sarjan kilpailuformaatti on lyhykäisyydessään seuraava: lauantaina ajetaan päivän mittainen esikarsinta, jonka perusteella kuljettajat jaetaan sunnuntaille eriin kuljettajamäärän ja nopeusjärjestyksen mukaisesti. Itse sunnuntai-illan koitos muodostuu kahdesta identtisestä kilpailutapahtumasta: lyhyttä lämmittelyä seuraa kahden kierroksen aika-ajo ja 25 minuutin kilpailu. Luvassa ei siis ole käännettyjä lähtöjärjestyksiä tai muita erikoisuuksia, vaan kaksi toisiinsa vaikuttamatonta sähäkkää starttia.

Suurin muutos edellisiin karsintasarjoihin lienee, että samanaikaisesti ns. pääerän lisäksi ajetaan myös loppujen kuljettajien muodostama tai muodostamat erät. Kaikki esikarsinnasta jatkoon päässeet kuljettajat pääsevät siis osallistumaan kilpailuihin ja kerryttämään sarjapisteitä itselleen. Toinen muutos on, että yksittäisen kilpailun voittaja ei saa suoraa finaalipaikkaa. Käytännössä siis jokaisen finaaliin halajavan kuljettajan tulee ajaa koko karsintasarja varmistaakseen paikkansa elokuiseen loppunäytökseen.

Tarkemmat säännöt, kilpailukalenteri ja käytettävät autot löytyvät sarjan sivuilta.

Ilmoittautuminen kaudelle on vielä tämän uutisen kirjoitushetkellä auki, joten mukaan vaan!

Lähetykset karsintasarjan varsinaisesta kilpailusta näytetään FiSRA:n Twitch-kanavalla kello 19:00 alkaen.

Digital Racing eSM -sarjan järjestää Finnish Sim Racing Association ry (FiSRA) ja sillä on AKK-Motorsport ry:n virallinen digitaalisen autourheilun SM-arvo sekä Suomen elektronisen urheilun liiton SEUL ry:n virallinen eSM-arvo. Käytössä on iRacing-simulaatiopeli. Karsintasarjan tulosten perusteella kutsutaan kilpailijoita loppukilpailuun, joka pidetään Secto Rally Finland:n yhteydessä 5.8.2023. Tarkempi loppukilpailun aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Sarjan mahdollistavat yhteistyökumppanit: Webasto | Samsung | Jimms | Simucube | Simgrade | Overpower | Fixus