Digital Racing eSM alkaa huhtikuussa

22.3.2020 klo 19.12 - Tommi Hahka

 

Se on täällä taas!

Finnish Sim Racing Association ry (FiSRA), AKK-Motorsport ry, sekä Suomen Elektronisen Urheilun Liitto SEUL ry ylpeänä esittävät: Digital Racing eSM 2020! Suomenmestaruus on taas kerran katkolla, ja viiden osakilpailun mittainen karsintasarja seuloo nopeimmat ja taitavimmat kuljettajat tavoittelemaan tätä himoittua titteliä huippujännittävään livefinaaliin.

Tuttu ja turvallinen, mutta vuosien varrella aina vain parantunut iRacing-simulaattori toimii tälläkin kertaa alustana. Sarjassa itsessään mennään pääosin tutuissa merkeissä, mutta uudistuksiakin on mukaan tullut – muutama varsin makoisakin, ettemme sanoisi!

Olisi emävale väittää, etteikö tätä olisi odotettu. Viimeisen kuukauden ajan ovat postilaatikkomme täyttyneet erinäisistä kysymyksistä. Niissä keskityttiin pääasiassa olennaiseen.

Millä ajetaan?

Mitkä radat?

Ja ennen kaikkea: Joko?

No, nyt sen voi sanoa: Jo.

Kuudetta vuotta mitellään läpi kevään ja kesän maan parhaan simulaattorikuljettajan tittelistä. Se on rupeama, johon maan parhaat lajiasiantuntijat ovat uhranneet lukemattomia työtunteja, jotta jälleen kerran pystyttäisiin saavuttamaan ja ylittämään ne valtaisat odotukset, mitä heidän harteilleen on langetettu. Sekä käytettävä auto että valitut radat ovat käyneet läpi tarkan seulan, ja selvinneet siitä viimeiseen valintavaiheeseen. Vielä sielläkin on pyöritelty, harkittu, tutkittu, ja vasta sitten lyöty lopullinen kalenteri kasaan.

Tuloksena on saatu aikaiseksi sarja, joka on vertaistaan vailla. Ei pelkästään kotimaassa, vaan kansainvälisesti. Amerikassa asti ovat lajiharrastajat pyöritelleet päätään epäuskoisena; “Kyllä te suomalaiset sitten osaatte!” Ja kyllä, uskallamme väittää että tänäkin vuonna on osattu.

Mutta, pidemmittä palopuheitta… eiköhän mennä itse asiaan!

Kuten aikaisempina vuosina, tänäkin vuonna sarja koostuu viiden osakilpailun mittaisesta internetin välityksellä ajettavasta karsintasarjasta sekä erillisestä finaalitapahtumasta, jonne 20 Suomen parasta simulaattorikuljettajaa kokoontuvat ratkaisemaan Suomen mestaruuden kohtalon.

Karsintasarjan osakilpailuvoittajat lunastavat itselleen suoran finaalipaikan, loput paikat ratkotaan karsintasarjan loppupisteiden perusteella. Myös puolustava, hallitseva, ja kiistämätön Suomen mestari Matti Kaidesoja Lapualta on luonnollisesti jo oman paikkansa finaalissa varmistanut.

Sarjassa käytettävä auto on Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR, joka edustaa päivitetyn rengasmallin ja huipputarkan vahinkomallennuksen myötä uusinta simulaattoriteknologiaa. Auto on tuttu monille myös perinteisen autourheilun puolelta, ja uskomme sen tarjoavan tiukkaa kilvanajoa – haastavuutta unohtamatta!

Radat on mietitty tarkasti autolle sopiviksi. Luvassa on sopiva sekoitus teknisyyttä ja vauhdin hurmaa, ja jokainen niistä tarjoaa omat haasteensa kuljettajille. Sokerina pohjalla on kesäkuussa ajettava karsintasarjan päätöskilpailu, jossa karavaani kirmaa Nürburgringin legendaarisiin maisemiin. Tällä kertaa kyseessä ei ole kuitenkaan se lyhyt lenkki, vaan VLN-sarjassa käytettävä, 25 kilometrin mittainen yhdistetty rata! Se, jos mikä, erottaa viimeistään jyvät akanoista – varsinkin, kun kilpailu tulee olemaan kestoltaan tuplasti normikoitoksia pidempi.

Sarjan kilpailukalenteri alla. Ensimmäisenä radan virallinen nimi iRacing-simulaattorin tietokannassa, viivan jälkeen puolestaan käytettävä ratalinjaus. Kilpailupäivä on sunnuntai, jolloin ajetaan aika-ajo, karsintaerät, ja finaalilähtö. Tarkempi aikataulu julkaistaan kilpailukutsussa.

 

19.04.2020 Okayama International Circuit – Grand Prix

03.05.2020 Circuit Park Zandvoort – Grand Prix

17.05.2020 Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari – Grand Prix

31.05.2020 Snetterton Circuit – 300

07.06.2020 Nürburgring Combined – Gesamtstrecke VLN

 

Karsintakilpailuista on luvassa ensiluokkaiset selostetut lähetykset – sekä suorana FiSRA:n Twitch-kanavalla, että jälkeenpäin katseltavina tallenteina FiSRA:n YouTube-kanavalla.

Sarjaan osallistumiseen vaaditaan yksi seuraavista lisensseistä:

  • AKK-Motorsport ry:n digitaalisen autourheilun lisenssi (hinta 5 €)

  • Jokin muu AKK-Motorsport ry:n kilpailijalisenssi (ilmoittaja- tai huoltaja-mekaanikkolisenssi ei käy)

  • SEUL ry:n pelaajalisenssi (hinta 5 €)

Sarjan säännöt sekä ohjeet ilmoittautumiseen ja lisenssien hankkimiseen julkaistaan keskiviikkona 25. maaliskuuta, ja itse sarjaan ilmoittautuminen aukeaa perjantaina 27. maaliskuuta kello 18:00 alkaen. Tervetuloa mukaan!

Teksti: Ossian Puhakka