Digital Rallicross SM - Brands Hatchin karsintakilpailu

22.5.2022 klo 21.55 - Jesse Telkkälä

AKK-Motorsport Digital Rallicross SM-karsintasarja 2022 sai tänään päätöksensä, kun karsintasarjan viimeinen osakilpailu ajettiin Brands Hatchissa. Tarjolla oli paikkoja Jyväskylän MM-rallin yhteydessä ajettavaan finaalitapahtumaan. Viimeisistä paikoista tulikin erittäin kova taistelu.

 

 

Tommi Mäkinen suoriutui karsintasarjan voittajalle arvoisella tavalla, sillä hän voitti karsintasarjan päätöskilpailun selvällä erolla ja näin ollen voitti myös karsintasarjan varsin ylivoimaisesti. Karsintasarja oli suurmenestys Black Star Racingille, sillä tiimin kuljettajat voittivat kolme osakilpailua neljästä. Aatu Hakalehto suoriutui kahdesta viimeisestä karsintakilpailusta erinomaisella tavalla, sillä päätöskilpailun kakkossijan myötä hän leimasi lippunsa Jyväskylään. Jarno Leskisen vahva kausi päättyi myös hienosti kolmanteen sijaan, ja hän sijoittui karsintasarjassa toiseksi heti Mäkisen jälkeen.

Tuomas Pöntinen täydensi Black Horsen hienoa päivää olemalla neljäs. Kim Eriksson oli tiukassa taistelussa viimeisistä finaalipaikoista, ja viidennen sijan myötä hän pääsi täpärästi sisään Jyväskylään. Tatu Siipola suoriutui jälleen tasaisen vahvasti kuudennella sijalla. Sakari Koskimaa teki ensiesiintymisen finaalissa, ja seitsemäs sija osoittautui hänelle kriittiseksi, sillä alustavasti sen myötä hän varmisti viimeisenä paikkansa Jyväskylän finaalitapahtumaan. Vesa Siirilä jäi finaalissa kahdeksanneksi ja myös täpärästi ulkopuolelle Jyväskylästä.

4. karsintakilpailun tulokset

1. Tommi Mäkinen Black Star Racing 10. kier
2. Aatu Hakalehto Black Horse Simracing +5,472
3. Jarno Leskinen Williams Esports Academy +8,815
4. Tuomas Pöntinen Black Horse Simracing +9,715
5. Kim Eriksson Black Star Racing +13,449
6. Tatu Siipola X-'Rcer Junior Academy +16,154
7. Sakari Koskimaa Unofficial Racing Team +17,111
8. Vesa Siirilä   +17,400

*Tulokset epäviralliset.


Digital Rallicross SM-karsintasraja saatiin siis näin pakettiin. Karsintasarja oli hienoja kisoja täynnä, ja nyt kuljettajat pääsevätkin odottelemaan Jyväskylän finaalitapahtumaa, joka ajetaan Jyväskylän MM-rallin yhteydessä oheistapahtumana. Kiitoksia kaikille karsintasarjan kuljettajille ja karsintasarjaa seuranneille ihmisille!

Kuva: Iku Merikalla/FiSRA