F.A.S.T. luotsaa konsolisimuilijat Porschen historiaan

12.3.2021 klo 11.04 - Markus Viitanen

Finnish Auto Simracing Team (F.A.S.T.) kunnioittaa PlayStation autopelien historiaa ja luotsaa seuraavan sarjan kuljettajat läpi Porschen huippumallistojen historian. Sarja ajetaan PlayStation 4 ja 5 konsoleiden Gran Turismo Sport simulaattorilla.

Haastetta siis tulee riittämään jotta saa kruunattua itsensä tämän sarjan mestariksi, varsinkin kun sarjassa on mukana sellaisiakin ratoja, joita ei F.A.S.T. pääsarjoissa ole vielä nähty joko ollenkaan tai vain hyvin harvoin.

Radat on valittu tarkkaan vastaamaan jokaisen auton ominaisuuksia, jolloin kilvanajosta tulee erittäin tasaista, mutta silti nautittavaa ja viihdyttävää. Sarja tulee siis keskittymään tiukkaan ajamiseen, eikä virheisiin ole näissä sprint-kisoissa varaa.

Pidemmittä puheitta, tämä on Porsche Challenge!

Sarjassa ajetaan kymmenen osakilpailua viitenä iltana. Jokainen kisailta on jaettu seuraavasti:

Aika-ajo: 10min

Tekninen tauko: 20min

Sprint 1: 30min

Tauko: 5min

Sprint 2: 20min (käänteinen lähtöjärjestys)

Jokaisessa osakilpailussa kilpailija saa alleen korkeamman teholuokan Porschen (N300 -> GT1). Autoja ei saa säätää, eikä renkaitakaan ole valittavana kuin yksi seos, jolloin todellakin katsotaan, kuka omaksuu autojen erilaiset “sielut”.

Kulutukset on pyritty valitsemaan siten, että kuljettajan ei tarvitse käydä varikolla Sprint-kisojen aikana.

(Kuljettajakohtaisista ajotapaeroista johtuen järjestäjä ei kuitenkaan voi vannoa, pitääkö varikolla käydä vai ei)

Joidenkin autojen tehoa ja painoa on vähän muutettu, jotta autosta on saatu vieläkin enemmän irti kuin silloin kun auto on Stuttgardista lähtenyt. Tarkemmat tehot ja painot löytyy jokaisen kisan tiedoista. 

Sarjaan on ilmoittautunut jo yli 20 kuljettajaa ja mukaan mahtuu joka ikinen omasta tasosta riippumatta. 

Nyt on siis hieno mahdollisuus valjastaa oma pleikkari simulaattorikäyttöön ja liittyä mukaan. Kilpakaveri löytyy joka tasoiselle kuljettajalle olit sitten maailman kärkeä tai juuri simumaailmaan astumassa oleva kuljettaja.

Tarkemmat tiedot sarjasta sekä ilmoittautuminen.

Kaikki kisat tullaan striimaamaan livenä suomeksi selostettuna F.A.S.T. Youtube-kanavalle.

Kannattaa laittaa kanava nyt jo tilaukseen ja painaa kellolla muistutukset, jolloin saat aina heti tiedon kun uutta sisältöä lisätään kanavallemme.

 

Nähdään radalla!

 

Fast SoMe

Facebook

Twitter

@fast_simracing 

@fast_markusvii 

@simracingfi


HUOM: 

Sarjan aikataulut osuvat kahden F1-kisan kanssa samaan päivään (28.3./Bahrain, 18.4./Imola), joten noiden kisapäivien aikataulut poikkeavat muista osakilpailuista