F.A.S.T.:n kausi päättyy kolmen tunnin endurance kisalla

14.12.2020 klo 13.22 - Markus Viitanen

 

Finnish Auto Simracing Team (F.A.S.T.) 2020 kauden päättävä kilpailu ajetaan lauantaina 19.12.2020 klo 17:00. Ajoalustana tuttuun tapaan PS4:n Gran Turismo Sport.

Radaksi on valittu, ei sen enempää eikä vähempää kuin, legendaarinen Bathurstin Mt. Panorama Australiassa. 

Tämän 6.2km:n mittaisen radan 23 mutkaa tarjoavat jokaiselle kuljettajalle haasteita, varsinkin kun niistä 17 ajetaan kapeaakin kapeammassa betonirännissä.

Kilpailu on nimensä veroisesti 500km:n mittainen (81lap / n.3h), joten nyt katsotaan kenelle ehtii tulemaan Australian kenguru-maisemat tutuimmaksi.

Kilpailussa ajetaan vapaavalintaisella GT3-luokan autolla (tarkennukset kisatiedoissa). Säädöt on jokaiselle auki, mutta rengasvaihtoehdoiksi on annettu vain yksi keskipehmeä kisarengas (RM) joten rengastaktiikoista ei tarvitse miettiä.

Myös kulutukset on asetettu maltillisen pieniksi, jotta jokainen ehtii ajamaan varmasti kestävyysajolle tyypillisiä pitkiä stinttejä.

Kilpailun pituus on huomioitu ja tuon kolmen tunnin aikana saattaa itse kullekin tulla tarve pakolliselle Stop&Go pysähdykselle. Näin ollen jokainen kuljettaja on velvoitettu pitämään yksi yli 5 minuutin pysähdys varikkokäynnin aikana (ohjeistus säännöissä). 

 

Tämä on Bathurst 500.

 

Nähdään radalla!

 

Ilmoittautumiset ja tarkemmat kisatiedot:

https://simracing.fi/kilpailut/489

 

Fast SoMe

Facebook:

https://www.facebook.com/finnishautosimracingteam

Youtube:

https://www.youtube.com/FinnishAutoSimracingTeam

F.A.S.T. 

https://youtu.be/5mDw697oloU

Discord: 

https://discord.gg/THBnkcG