Finnish Auto Simracing Team Ry järjestää 150 euron Gran Turismo Sport sarjan

30.7.2021 klo 13.36 - Markus Viitanen

Tässä se on, nimittäin Finnish Auto Simracing Team ry:n syksyn ensimmäinen sarja!

Sarja ajetaan PlayStation 4 ja PlayStation 5 konsolien Gran Turismo Sport:lla. Mukaan pääsee kaikki tasosta riippumatta ja aina löytyy itselle sopiva vastustaja. 

 

Sarja jatkaa vuoden 2021 aikana ajettujen Masters-sarjojen (Nordic-Masters ja GT Masters) jatkumoa ja tottelee nimeä ”GT4 Masters”.
Sarja järjestetään yhdessä Racing Team Finlanders ry:n kanssa.

Nimensä veroisesti sarja ajetaan GT4-luokan autoilla (Gr.4), joita saa vapaasti säätää itselleen sopivaksi.
Ja vaikka sarjaan on rajattu vain takavetoiset autot, on valinnanvaraa silti runsaasti (17kpl)! Näin ollen jokainen varmasti tulee löytämään itselleen parhaiten sopivan kulkuneuvon.
Tarkempi listaus autoista löytyy sarjan ilmoittautumissivulta sekä F.A.S.T.:in Discord-kanavalta.

Sarja koostuu seitsemästä osakilpailusta, joista neljä ajetaan elokuussa ja kolme syyskuussa. Sarja alkaa 8.8.2021 Interlagosista ja päättyy 26.9.2021 Australian Bathurstissa olevalle Mt. Panoraman radalle. Kaikki muutkin osakilpailut ajetaan maailman oikeilla moottoriradoilla, kuten muun muassa Red Bull Ring, Catalonia ja Spa-Francorchamps.

Osakilpailu koostuu 15minuutin karsinta/aika-ajosessiosta, sekä noin tunnin osakilpailusta. Aika-ajon avulla kuljettajat tullaan jakamaan kilpailulohkoihin. Tällä tavoin jokainen tulee aina saamaan oman tasoista vastusta jokaisen kilpailun lähdöstä maaliin saakka.

Ja koska vain kuljettajan kuudesta parhaasta osakilpailusta lasketaan lopulliset sarjapisteet, ei yksi pieleen mennyt kilpailu tai yksittäinen poisjäänti vielä aiheuta pelkoa sarjan voiton luisumista pois sormista.

Jokainen näistä tasaisista kilpailuista tullaan striimaamaan suorina suomeksi selostettuina lähetyksinä F.A.S.T.:in YouTube-kanavalle, ja jo nyt kannattaa laittaa kanava tilaukseen ja vielä kellolla muistutukset päälle niin ei tule yksikään hetki menemään ohi silmien.

Sarjan palkintopotti 150€ tullaan jakamaan viiden sarjassa parhaiten menestyneen kuljettajan kesken.
Sarjan tarkemmat säännöt ja palkintotiedot tullaan julkaisemaan heinäkuun aikana sarjan sivulle.

Nähdään radalla!

Yhteistyössä:
Finnish Simracing Association ry – FiSRA
Suomen Elektronisen Urheilun Liitto ry – SEUL
Overpower Oy 


Finnish Auto Simracing Team Ry – F.A.S.T. SoME

Internet
Facebook
YouTube
Twitter

Racing Team Finlanders ry SoMe

Internet

Facebook