FiSRAn syystiedote

1.9.2016 klo 8.47 - Olli Pahkala

Tervehdys arvon toverit!

Erittäin kiireinen vuoden 2016 ensimmäinen puolisko on nyt takana, joka kulminoitui Assembly Summer 2016 -tapahtumaan. Tapahtumasta on nyt vajaa kuukausi takana ja on aika pikkuhiljaa palata "normaaliin arkeen" sekä siirtää katseet tulevaan.

 

Yleistä

Yhdistys teki jäsenistön kanssa äärimmäisen kovia ponnisteluita koko alkuvuoden, jotta Assemblyjen ohjelmat saatiin toteutetuksi. Tämän johdosta allekirjoittanut linjasikin heti Assemblyjen jälkeen, että syksy ja loppuvuosi tulee olemaan paljon rauhallisempi jotta toimijat saisivat levätä sekä nauttia kaikesta muustakin kuin järjestelytöistä.

Hallitus

Hallituksen pääbisnes syksylle on Opetus- ja kulttuuriministeriön yleisavustuksen hakeminen. Tämän tarkoituksena on hankkia rahoitus yhdistykselle, jotta meillä olisi edellytykset laajentaa ja edistää toimintaa vuodelle 2017. Isoin harrastajille näkyvä asia on tietenkin ruoka- ja matkakulujen korvaus tapahtumiin osallistumiselle, mitä tällä hetkellä ei pystytä tarjoamaan.

Yhteisöjen toiminnan tukeminen

Yhdistys pyrkii tukemaan yhteisöjen toimintaa parhaansa mukaan. Aktiiviset yhteisöt, jotka tekevät tällä hetkellä yhteistyötä FiSRAn kanssa ovat Trellet.net, HDR, GTFR, Kuukausirallit ja iRacing Club Finland.

Trellet.netin syksyn ohjelmat alkoivat eilen Assetto Corsa -sarjan osakilpailulla, jonka voittoon ajoi Henri Salminen. Luvassa Trelletin puolella AC -sarjan lisäksi on suosittu ovaalisarja XTrellet sekä Skip Barber series.

HDR ajoi kesäcupin päätökseensä ja huhut kertovat notta syksylle on luvassa erinomaista kilvanajoa myös heidän järjestämänä!

GT Finland Racers joutui harrastajien kiireiden vuoksi keskeyttämään kesäCUPinsa jonka jälkeen alkoi Assetto Corsan julkaisun odottaminen konsolipuolelle. Julkaisupäivä oli viime viikolla, ja private lobbyjen puutteen vuoksi GTRF tarkasteleekin mahdollisuutta järjestää Project Cars -sarja AC:n private lobbyjen julkaisua odotellessa.

Kuukausirallit on uusi yhteisö, joka aloitti vastikään yhteistyön FiSRAn kanssa. Kuukausiralleja tullaan vääntämään RBR -simulaattorilla pitkin talvea!

iRacing Club Finlandin suurin ponnistus tapahtumien järjestämisen lisäksi tulee olemaan World Cup of iRacing. Clubin kapteeni Joni Bäckmanin johdolla Suomi lähtee hakemaan jälleen niskalenkkiä kilpailijoistaan, jota FiSRA pyrkii tukemaan vähintään voittopaitojen hankkimisen järjestämisessä!

FiSRAn järjestämä kilpailutoiminta

Jos ihan täysin rehellisiä ollaan, niin puheenjohtaja ei kyllä kerennyt edes ulos Messukeskuksesta elokuussa kun seuraavat verkot olivat jo vesillä. Yhdessä Foracerin kanssa aloitimme alustavat suunnittelut Rallicross SM -kisoista, jotka on tarkoitus järjestää Foracerin uusissa tiloissa Turussa ensi vuoden tammikuussa yhteistyössä Foracerin ja X-R'cerin kanssa.

Tähän liittyen on ensin kumminkin selvitettävä online -karsintojen järjestystapa sekä luotava asianmukainen tulospalvelu karsintoja ja finaalia varten. Simulaattorina käytetään joko rF1:stä tai Automobilistaa. Innokkaita apureita pyydetään olemaan yhteydessä allekirjoittaneeseen joko Discordissa tai sähköpostilla [email protected]

FiSRA järjesti ensimmäisen Dirt Rally -sarjan kesällä, joka ylitti kaikki odotukset. Sarjassa onnistuttiin yhdistämään kaikki eri pelialustojen kilpakuljettajat, jonka johdosta pätkäajat olivat tiukkaakin tiukempia. Tämän johdosta sarjaa tullaan viemään eteenpäin TalviCUPin merkeissä, jonka suunnittelu etenee kovaa vauhtia foorumilla.

IGP Managerin uusi versio julkaistiin myös vastikään, ja mikäs sen parempaa yhteistoimintaa onkaan kun manageroida omaa tiimiä päihittääkseen muut tuhmeliinit! FiSRA iGP -liiga alkaa sunnuntaina Australian osakilpailulla. Osallistuminen ja peli on kaikille ilmaista, ei muuta kuin mukaan mänätseröimään!

Kansainvälinen toiminta

Sim racing EXPO järjestetään Saksan Nurburgringillä, jonne eksyy jälleen kova kattaus suomalaisedustajia. Paikanpäälle saapumisensa ovat varmistaneet allekirjoittaneen lisäksi Martti Pietilä, JP Lammi sekä Joonas Nukarinen. Tapahtumassa järjestetään mm. Saksan toveriyhdistyksen voimin ADAC GT -kisa iRacing -simulaattorilla, jonka voittaja tulee ainakin niittämään kunniaa. Mammonasta ei ole vielä tullut vahvistusta.

Sim racing EXPOn yhteydessä on myös tarkoitus kokoustaa lukuisien paikalle pääsevien toimijoiden kanssa kansainvälisen lajiliiton perustamisesta. Kansainvälisen lajiliiton luominen on äärimmäisen tärkeää, sillä sen avulla saataisiin järjestäynyt kansainvälinen organisaatio, jonka yksinomainen tarkoitus on viedä laji "next levelille". Monta muuttujaa on kumminkin vielä matkassa, joten stay tuned for more information!

Kansainvälisen lajiliiton perustamisen jatkotuote on luonnollisesti Sim racing World Cup 2017. Tarkoituksena on luoda tehokkaasti organisoitu MM-kilpailujärjestelmä, missä kansalliset organisaatiot ajavat mestaruudestaan ja josta parhaat lähetetään kisaamaan maailmanmestaruudesta. Tästäkin aiheesta lisää Sim racing EXPOn jälkeen jahka puheenjohtajisto on toipunut " jet lagista".

Lokakuun lopussa Tanskassa järjestetään GTR24h -event. Kyseessä on rF2 -simulaattorilla ajettava 24h kilpailu Le Mansin radalla. Paikanpäälle välineitään tuovat erilaiset tiimit harrastelijoista yrityksiin. Foracer oli yhteydessä pikaisesti Assemblyjen jälkeen puheenjohtajistoon tapahtumaan liittyen, jonka johdosta puheenjohtajisto vahvistettuna rallicrosslegenda Matti Alamäellä ja Foracerin tukihenkilöillä lähtevät hakemaan LMP -autolla kokonaiskilpailun voittoa! Paikanpäälle tiimi lähtee Foracerin kalustolla.

Talous

Rahankäyttöä olemme hallituksen kanssa toteuttaneet vuosikokouksessa päätetyn toimintasuunnitelman ja budjetin mukaisesti joka tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki roposet kassastamme laitettiin Assemblyille osallistumiseen.

Valitettavasti rigiprojektin hintalappu pompsahti yli budjetin, mitä ei pystytty ennakoimaan millään tavalla. Tämä tarkoittaa sitä, että yhdistys ei kykene tukemaan rahallisesti yhteisöjä ja harrastajia nykytilanteessa.

Jotta yhdistys kykenee tukemaan harrastajia, suoritamme pienimuotoista varainhankintaa tulevana syksynä OKM-yleisavustuksen haun lisäksi. Isoimpana näistä ovat paitatilaushanke ja yhdistyksen jäsenten määrän lisääminen. Paitatilaus tullaan tekemään World Cup of iRacing yhteydessä, jossa viime vuoden tapaan yhdistys hoitaa kaikki yleisjärjestelyt ja ottaa pienen siivun toiminnan mahdollistamiseksi. Paidat tehdään meitä varten, joten kannustan kaikkia ideoimaan paita meidän näköiseksi! Aiheesta lisää tuonnempana.

Yhdistyksen jäsenmäärä on tällä hetkellä reilu sata, joka tarkoittaa sitä että olemme SEUL ry:n toiseksi suurin jäsenyhdistys. Kärjessä paukkaa Jyväskylän. eSports Seura reilulla kahdella sadalla jäsenellä. Simracing.fi sivustolla rekisteröityneitä käyttäjiä on nyt n. 230, joten kasvuedellytyksiä yhdistyksen jäsenmäärässä on huomattavasti. Yhdistys pyrkii lisäämään jäsenetujen määrää, jotta jäseneksi liittymisessä on hyötyä kaikille harrastajille. Jäseneduista lisää seuraavassa kappaleessa. 

Jäsenmäärän kasvattamisella on myös hyvin paljon epäsuoria, yhdistystä edistäviä vaikutuksia, sillä moni yritys, liitto ym. uusi yhteistyökumppani yleensä perustaa päätöksenteon tilastoihin. Hyvin yleinen ajattelumalli varsinkin intressin ollessa muu kuin kiinnostus lajia kohtaa on se, että mitä yritys hyötyy tukiessaan toimintaa. Täten on helppo verrata tilastoja ja tarkastella potentiaalia jonka johdosta päätös voidaan perustaa mahdollisiin tuloihin tukemisen myötä.

Jäsenedut

Jäsenedut ovat oleellisen tärkeitä jäsenistölle. Valitettavasti tähän mennessä yhdistyksen toiminnan laajuus on ollut suhteellisen kapeaa ja siinä on keskitytty lähinnä perusasioihin, kuten esimerkiksi toimintojen luomiseen ja rutinoimiseen sekä toimintojen laajentamiseen. 

Tähän pyrimme tekemäänkin muutosta ja jäsenetujen lisääminen on nyt aloitettu. Isoimpana jäsenetuna tällä hetkellä on FiSRA rigien lainaus. Jäsen on oikeutettu lainaamaan Assemblyillä käytettyjä FiSRA rigejä ensi vuoden heinäkuuhun asti ilmaiseksi. Mahdolliset postikulut kustantaa lainaaja.

FiSRAn käytössä on myös muutamia käytettyjä ratteja ja polkimia, jotka ovat saatavilla lainaksi jäsenistölle. Lista tuotteista julkaistaan foorumille tuota pikaa.

FiSRAn jäsenille tullaan järjestämään ryhmätilauksia eri tuotteista, joihin pyritään saamaan mahdollisimman kovat alennukset. Ensimmäinen ryhmätilaus tullaan näkemään Fanatecin tuotteista syksyn aikana.

Sellaista tällä kertaa. Melko paljon ollaan tultu eteenpäin kun miettii vuoden 2015 pääsiäistä. Pitäkää lippu korkealla, nauttikaa elämästä ja vyöttäytykää penkkeihinne kiinni, mennään aika kovaa ja kohta myös korkealla! ;)

Syysterveisin,
Olli Pahkala
FiSRAn puheenjohtaja