Hutulle uran 50. GP-voitto, Motegissa suomalaisjuhlat

18.7.2015 klo 19.39 - Ossian Puhakka

Japani, nousevan auringon maa. Kuuluisa kulttuurista, historiasta ja erikoisista viihdeohjelmista.

Suomalaisten mieliin kyseinen saarivaltio on kuitenkin jäänyt myös urheilun saralla. Kimmo Kinnunen heitti keihäskultaa Tokiossa, Tero Pitkämäki Osakassa. Autourheiluväki muistaa ne aamun hämärät tunnit, kun jo ennen auringonnousua ollaan juhlittu Mika Häkkisen kahta maailmanmestaruutta Suzukassa. Ja nyt, Motegista pamahtaa: Greger Huttu, kavereiden kesken Keke, on saavuttanut uransa 50. iRacingin maailmanmestaruussarjan voittonsa.

Nelinkertainen maailmanmestari lähti tämänpäiväiseen osakilpailuun paalulta, eikä Martin Krönken yrityksistä huolimatta suostunut kärkipaikastaan luopumaan. Historiallinen voitto tuli lopulta 8 sekunnin erolla tallitoveri Olli Pahkalaan, joka otti huikean startin 4. sijalta ja nosti itsensä toiseksi jo ensimmäisellä kierroksella.

Kilpailun lopussa näytti myös hetken aikaa siltä, että Huttu saisi merkkipaaluvoittonsa lisäksi myös himoitun "triplan", mutta Krönke vei kuin veikin kilpailun nopeimman kierroksen nimiinsä viimeisellä kierroksella.

"Keskityin vain mestaruuteen, enkä edes ajatellut 50. voittoa ennen viimeisiä kierroksia", totesi Greger kilpailun jälkeen RacespotTV:n haastattelussa. Huttu myös antoi kilpailun jälkeen suomenkieliset kommentit ja terveiset lähetykseen: "Oli kaiken kaikkiaan hyvä kisa, aika-ajo onnistui hyvin, kaksi hyvää kierrosta, toka oli vähän parempi. Lähtö oli vähän... nojoo, onnistui ihan hyvin, mutta Martin (Krönke) pääsi aika lähelle siinä ja oli vähän kontaktia T1:ssä (ensimmäinen mutka). Loppukisa meni oikeestaan suunnitelmien mukaan ja... ei muuta. Kiitoksia kaikille katsojille." 

Kaiken kaikkiaan Motegissa nähtiin jännittävä ja kovatasoinen kilpailu, kuten maailmanmestaruussarjassa on tapana. Kaksoisvoiton lisäksi hienoa suomalaispäivää täydensi Aleksi Uusi-Jaakkola, joka ajoi itsensä 5. sijalle ylimääräisestä bensakuormasta huolimatta. 

 

Motegin GP:n lopputulokset

1 Greger Huttu FIN Team Redline
2 Olli Pahkala FIN Team Redline
3 Martin Krönke GER Foracer Coanda Simsport
4 Sebastian Job GBR Apex Racing UK
5 Aleksi Uusi-Jaakkola FIN Team Redline
6 Jake Stergios USA ineX Racing
7 Mack Bakkum NL Radicals Online
8 Hugo Luis BRA Foracer Coanda Simsport
9 Patrik Holzmann GER Mivano Thrustmaster XTeam
10 Andre Boettcher GER Foracer Coanda Simsport
16 Martti Pietilä FIN Foracer Coanda Simsport  
18 Joni Törmälä FIN ineX Racing
22 Ilkka Haapala FIN Orion Race Team
26 Riku Alatalo FIN Glacier Racing
32 Joonas Nukarinen  FIN Radicals Online