Palkintopoolin julkaisu ja yleisten sääntöjen päivitys

6.8.2015 klo 15.08 - Martti Pietilä

FiSRA:n hallitus kokoontui 5.8. keskustelemaan muunmuassa palkintopoolin jakamisesta sekä yleisten sääntöjen päivityksistä ja tarkennuksista.

Ilokseni ilmoitan, että olemme tässä vaiheessa saaneet kerättyä sarjaan upeat palkinnot. Lyhykäisyydessään, potti sisältää yhteensä $2050 iRacing-krediittiä, Vianorin lahjakortin (arvo 880€) sekä 400€ käteispalkintoja. Mikäli saamme kerättyä sarjalle lisää tukijoita, saattaa potti tästä vielä nousta! Palkinnot tullaan jakamaan seuraavalla tavalla:

Sarjan kolme parasta kuljettajaa palkitaan pokaalein. Lisäksi jaetaan seuraavat palkinnot:

 1. Vianorin lahjakortti (arvo 880€) + 200€ + $200 iRacing-krediittiä
 2. 150€ + $200 iRacing-krediittiä
 3. 50€ + $200 iRacing-krediittiä
 4. $175 iRacing-krediittiä
 5. $150 iRacing-krediittiä
 6. $125 iRacing-krediittiä
 7. $100 iRacing-krediittiä
 8. $80 iRacing-krediittiä
 9. $70 iRacing-krediittiä
 10. $60 iRacing-krediittiä
 11. $50 iRacing-krediittiä
 12. $40 iRacing-krediittiä
 13. $30 iRacing-krediittiä
 14. $20 iRacing-krediittiä
 15. $10 iRacing-krediittiä

Näiden lisäksi tuomariston valinnan perusteella jaetaan seuraavat palkinnot:

$100 iRacing-­krediitin Fair Drive ­kuljettajapalkinto
Ehdot: Kuljettaja on esittänyt SM-sarjan aikana poikkeuksellisen hyvää urheilijamaista käytöstä radalla sekä sen ulkopuolella.

$100 iRacing-­krediitin Vuoden kehittyjä ­palkinto
Ehdot: Kuljettaja on esittänyt SM-­sarjan aikana poikkeuksellisen hyvää kehittymistä ajo- ja kilpailutaidoissa SM-­sarjassa sekä sen ulkopuolella

FiSRA:n hallituksen valinnan perusteella jaetaan myös seuraava palkinto:

$100 iRacing-­krediitin Vuoden tsemppaaja ­palkinto
Ehdot: Kuljettaja on esittänyt SM-­sarjan aikana kannustavia ja auttavia tekoja SM-­sarjan kuljettajien keskuudessa radalla sekä radan ulkopuolella

Lisäksi arvotaan kaksi kappaletta $70 ja yksi kappale $100 iRacing-krediitin arvoista lahjakorttia kaikkiin osakilpailuihin osallistuneiden kesken. Kuljettajien on osallistuttava ainakin aika-ajoon sekä karsintaerään jokaisessa osakilpailussa. Arvonnan suorittaa FiSRAn hallitus.

Lisäksi päätimme luopua kerrasta poikki-finaalista joulukuussa. Joulukuun kilpailu on nyt osa sarjaa sillä erotuksella, että viimeisessä kilpailussa jaetut pisteet kerrotaan kahdella. Päädyimme tähän ratkaisuun siksi, että halusimme korostaa koko sarjan merkitystä muutenkin kuin vain karsintasarjana, mutta halusimme myös antaa sarjalle sen arvon mukaisen finaalin. Yleisön kiinnostus viimeistä kilpailua kohden on huomattavasti suurempi, kun mestaruus on vielä katkolla. Kuljettajien paineensietokykykin tullaan tällä järjestelmällä punnitsemaan tehokkaasti!

Auton itse tehtyihin maalauksiin lisättiin muutamia reunaehtoja. *.TGA tiedostot tulee lähettää osoitteeseen [email protected] 14 vuorokautta ennen ensimmäistä kilpailua. Tämä siksi, että saamme riittävästi aikaa lähetyksissä käytettävien grafiikkojen luomiseen.

FiSRA haluaa muistuttaa kuljettajia itsetehdyistä maalauksista. Maalauksiin liittyen on tärkeää huomioida, että maalauksissa käytetään ainoastaan logoja ja tuotemerkkejä, joihin on asianomistajien kirjallinen lupa. Monet yritykset ovat nykyään tarkkoja imagoistaan emmekä halua, että yhdistyksemme, sen jäsenet tai sarjaan osallistuvat joutuvat mahdollisiin tekijänoikeusriitoihin kenenkään kanssa. iRacingissa olevaa maalausohjelmaa ja siellä olevia mainoksia saa käyttää vapaasti.

Lisäsimme yleisiin sääntöihin myös tuomarointia koskevan pykälän. Halusimme luoda sarjan tuomaroinnista mahdollisimman läpinäkyvää, ja varmistaa että jokaisella kuljettajalla on selvyys siitä ketkä tekevät päätökset mahdollisista rangaistuksista, ja minkälaista prosessia tullaan käyttämään.

Lisäksi päätimme, että järjestämme ennen kauden alkua virallisia harjoituksia, joista ilmoitamme hyvissä ajoin sarjan foorumeilla, twitterissä ja facebookissa. Pidimmekin eilen ensimmäiset harjoitukset, joihin saatiin heti mukavasti väkeä ottamaan tuntumaa Laguna Secan syheröihin!

Vaikka tässä olikin kooste sääntöpäivityksistä, käykäähän vielä kerran lukemassa säännöt läpi. Mikäli kysymyksiä ja parannusehdotuksia löytyy, niin kirjoitelkaa niistä foorumeille!

Nähdään radalla!