Puheenjohtajan talviterveiset

31.12.2017 klo 17.00 - Tapani Linnaluoto

Tervehdys arvon harrastajat!

 

Vuosi 2017 lähti käyntiin erittäin jännittävissä merkeissä Vegas eRacen parissa. Autosimulaattoreiden historian suurimmassa kilpailussa oli mukana peräti 4 suomalaista ja kaikki sijoittuivat kymmenen parhaan joukkoon. Lopputuloksiin liittyi hieman draamaa, mutta mikä tärkeintä laji sai huomattavasti näkyvyyttä ja suomalaisten simulaattorikuljettajien loistava taso todistettiin taas kerran.

Oli ilahduttavaa lukea mediasta vuoden mittaan simracingista ylipäänsä ja henkilökuvat Takasesta, Hagnerista ja Pahkalasta jäivät mieleen. Myös eSM-sarja sai näkyvyyttä ja vuoden kovimpana yllätyksenä saimme mahdollisuuden tehdä ohjelmaa yhdessä Yle TV2:n kanssa. Panostimme toiminnassamme kaiken eSM-sarjaan ja tälläkin kertaa ASSEMBLY Summer -tapahtuman yhteydessä ajettaviin finaaleihin. Tapahtuma ei olisi ollut mahdollinen ilman teitä jäseniä ja kaikkia paikalle saapuneita vapaaehtoisia ja kilpailijoita. Ei pidä myöskään unohtaa Jimm’s PC Storen sponsorointia, jonka ansiosta kuljettajien ei tarvinnut ottaa mukaan kuin ratti ja polkimet.

 

eSM

eSM 2017-karsinnoissa oli tällä kertaa mukana 63 kuljettajaa. Emme aivan päässeet ensimmäisen vuoden osallistujamääriin, mutta parannusta oli edelliseen vuoteen verrattuna. Kilpailut olivat tasaväkisiä ja niissä nähtiin hienoja vääntöjä. Karsintakisojen lähetykset onnistuivat hyvin ja vähintään samaan tasoon tähdätään myös seuraavalle kaudelle.

Finaalit ajettiin elokuussa ja paikalle saapuivat kaikki 20 finalistia. Järjestelyissä oltiin tällä kertaa vähän jäljessä ja tapahtuman tekniikan pystyyn saaminen ennen finaalia aiheutti muutamia ylimääräisiä hikikarpaloita puheenjohtajan otsalle. Haluan kiittää henkilökohtaisesti koko striimitiimiä, erityisesti Simo Leppästä ja Sebastian Lindqvistiä, jotka tekivät paikan päällä uskomattoman hienot kuskikortit ja auttoivat lähetyksen tekemisessä.

SM-tittelin vei karsintakilpailujen jälkeen ennakkosuosikiksi noussut Joni Heikkinen. Seuraavalle kaudelle kaivataan haastajia lisää ja toivotan myös muiden suomalaisten sarjojen kuskit lämpimästi tervetulleeksi. Tavoitteenamme on järjestää kilpailuista osa edelleen iRacing-tilaukseen kuuluvalla sisällöllä, jotta kenellä tahansa on mahdollisuus kokeilla siipiään simracingin parissa mahdollisimman pienellä rahallisella panostuksella.

 

Talous

Yhdistys käytti valtaosan budjetistaan finaalien järjestämiseen ja tarjosi kuljettajille ilmaiset ruokailut tapahtuman aikana. Kilpailutoiminnan käynnistämisen on mahdollistanut myös jäsenten henkilökohtaiset panostukset. Martti Pietilän henkilökohtainen panos yhdistyksen eteen mahdollisti FiSRA-rigien valmistuksen, ja lukuisat muut ovat auttaneet järjestelyissä. Tämänhetkisellä jäsenmäärällä finaalien järjestämisen pitäisi olla mahdollista entiseen tapaan, mutta toiminnan laajentamiseen tarvitaan lisärahoitusta. Jäseneduista on jo alustavasti neuvoteltu muutaman tahon kanssa, mutta niiden toteutuminen vaatii vielä jäsenkortteja. Toiveita ja ehdotuksia jäseneduista voi esittää hallitukselle osoitteeseen [email protected].

 

Tuleva vuosi

Vuoden 2018 aikana tavoitteena on parantaa eSM-sarjan ja simracingin näkyvyyttä mediassa ja järjestää kuljettajille jäsenetuja. Yhdistykseen voit olla yhteydessä myös kuljettajan edunvalvontaan liittyvissä kysymyksissä.

eSM kilpailut pyrimme järjestämään entiseen tapaan, mutta toiveena olisi saada mukaan myös konsoliharrastajat ja muiden simulaattorien pelaajat. Tutkimme mahdollisuutta toteuttaa karsintasarja myös jollain muulla alustalla. Finaalit ajetaan kuitenkin mitä todennäköisimmin iRacing-simulaattorilla.

Paitatilaus järjestetään alkuvuodesta 2018 ja tarkemmat tiedot siitä julkaistaan etusivulla.

Heti alkuvuodesta järjestämme yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa Decens 24 h Simrace -kilpailun, jonka tavoitteena on tehdä simracingiä tutuksi oikean elämän motorsport kuljettajille ja toimijoille. Kilpailussa ajetaan identtisillä autoilla kilpaa sekatiimeissä ja mukana on kaikentasoisia kilpailijoita aina harrastajista moottoriurheilun ammattilaisiin.

Kilpailuun on kutsuttu eSM-finalistit ja muutamia yksittäisiä kokeneita simracing-kuljettajia Suomesta. Mikäli koet jääneesi kutsutta aiheettomasti, ole yhteydessä sähköpostitse [email protected] mahdollisimman pikaisesti.

 

Eero Forsblom