Vauhdin Festivaali on täällä taas - vielä ehdit mukaan!

22.10.2020 klo 9.00 - Ossian Puhakka

 

Monza, Italia. Vauhdin temppeli. Huippumoderni LMP2-luokan Dallara P217, ja kuuden tunnin kilpailu. Aikamoinen resepti, eikös?

 

Kyllä, kuten otsikossa seisoo, on Vauhdin Festivaali 6h ohjelmassa myös syksyllä. Tarkemmin sanottuna jo tulevana viikonloppuna!

Yleensä pitkissä kilpailuissa on koko joukko säätöjä, nivaska erilaisia autoja, sekä lukematon määrä muita seikkoja jotka yhdessä ajosuorituksen kanssa vaikuttavat lopputulokseen. Nyt ovat kuitenkin säädöt sekä kulkuväline kaikille samat, joten ainut ero löytyy ratin ja penkin välistä. Talleille luvassa on ainutlaatuinen haaste päästä taistelemaan keskinäisestä paremmuudesta tasapuolisissa olosuhteissa, kuljettajille puolestaan hieno tapahtuma josta ei tähtiloistoa ja jännitystä puutu!

 

Luokkajako

He jotka keväällä osallistuivat Imolan kuusituntiseen tietävät jo, mikä on homman nimi: Viisi luokkaa, joista yleiskilpailun voitto on toki se kaikkein arvostetuin mutta kuten kestävyyskilpailuissa on tapana, löytyy kilpakumppaneita myös omasta ryhmästä. Luokkajakohan on siis seuraavanlainen:

Yleiskilpailu - Kaikki kuljettajat ja tiimit

Semipro - Alle 19 vuotiaat kuljettajat ja vasta-alkajat

Pro - 19-39 vuotiaat kuljettajat ja kokeneet nuoret

Masters - 40-49 vuotiaat kuljettajat

Golden Masters - Yli 50 vuotiaat kuljettajat

Eri ikäluokissa ajavat kuljettajat voivat ajaa samassa tiimissä, eli esimerkiksi alle 18-vuotias ja yli 50-vuotias kilpailija voi ajaa samassa tiimissä.

Jako takaa paitsi reilun kilpailun kaikille, myös mahdollisuuden mitellä keskinäisestä paremmuudesta omassa ikäluokassa. Lisäksi kyseessä on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä jo kannuksensa ansaitseet mestarit sekä nuoret haastajat tasaväkisissä olosuhteissa ottamassa mittaa toisistaan tai jakamassa autokunnan, tavoitteena yhteinen kunnia sekä tietysti voitto!

Kilpailu lähetetään kokonaisuudessaan suorana simracing.fi Twitch-kanavalta. Muistakaa lukea autojen maalauksia koskevat säännöt sarjan omilta sivuilta!

 

Ilmoittautuminen

Kuljettajilla täytyy olla aikaisempaa kokemusta joko FiSRA:n kilpailuista, Trellet.net:in kilpailuista, perinteisestä tammikuun 24h kilpailusta tai vastaavista sarjoista/kilpailuista (esim. iRacingin kilpailuista). Rajoitus ei koske AKK:n ralli -tai ratalisenssin omaavia kilpailijoita.

Tiimin toinen kuljettaja voi olla vasta-alkaja, jolloin kokeneemman osapuolen vastuulla on opastaa kilpailuun tarvittavat tiedot/taidot.

Myös ulkomaalaiset parit ovat sallittuja suomalaiselle kuljettajalle, mutta järjestäjä EI toimita palkintoja ulkomaalaisille. Eli jokaisessa tiimissä täytyy olla vähintään yksi suomalainen kuljettaja, ja ulkomaalaisen kuljettajan täytyy olla tietoinen kilpailun säännöistä.

Ilmoittautumisen takaraja on 23.10.2020 kello 23.59.

Kilpailuun ilmoittaudutaan tämän lomakkeen kautta: https://forms.gle/85jqHpdP2qC1hJKt9

 

Ei muuta kuin onnea matkaan - radalla tavataan!