Kevätcup 2022

Kausi on päättynyt!

Kauden tiedot

Kevätcup 2022

 

Radat

15.2. Kyalami

1.3. Road America

15.3. Okayama

29.3. Mosport

12.4. Road Atlanta

26.4. Hockenheim

- ratojen latauslinkit löytyvät kilpailukohtaisilta sivuilta

 

30 min harjoitus, 10 min aika-ajo, 2 x 25 kisalähdöt

 

Auto

Tatuus FA01

- lukitut säädöt (pois lukien rengaspaineet, jarruvoima, jarrubalanssi ja bensa)

- palvelimella käytettävä setup on pelin default-setup mutta sen voi halutessaan ladata tästä.

- käytössä oleva rengasseos medium

 

Radan olosuhteet

- optimipito 100%

- säätila on pilvipouta, ilman peruslämpö 20 astetta

 

Simulaattori ja alusta

Sarja ajetaan PC-tietokoneilla käyttäen Steam-pelikaupasta ostettavaa Assetto Corsa-simulaattoria ja pelivalmistajan siihen tekemiä lisäosia sekä internetistä ladattavaa sisältöä. Sarjaan osallistuva kuljettaja vastaa itse kustannuksista, jotka aiheutuvat pelin ja/tai sen lisäosien hankkimisesta.

Ilmoittautuminen ja osallistuminen

Kaudelle ilmoittautumista ei ole rajoitettu mutta kilpailuihin mahtuu ajamaan 23 kuljettajaa. Ilmoittautuminen tapahtuu simracing.fi:n kautta. Jokaiseen osakilpailuun on ilmoittauduttava erikseen.

Sarjan osakilpailuihin osallistuvalta kuljettajalta ei vaadita lisenssiä eikä AKK:n alue 2 (Pohjanmaa) seuran jäsenyyttä.

AKK alue 2 Pohjanmaa hallinnoi sarjaa ja hyväksyy kilpailuihin osallistuvat kuljettajat. Kuljettajat osallistuvat kilpailuihin omalla vastuullaan.

Mikäli kilpailuun ilmoittautuu enemmän kuin 23 kuljettajaa, käytetään kuljettajien karsimiseksi seuraavaa menettelyä:

Kilpailuun ilmoittautumisella tarkoitetaan ilmoittautumista ko. kilpailua koskevaan karsinta-ajoon. Jokaista kilpailupäivää edeltävällä viikolla suoritetaan ko. kilpailuun karsinta to-la välisenä aikana. Karsintapalvelin on auki 11-23.

Sarjan ensimmäisestä karsinnasta 23 nopeinta lunastaa paikkansa ensimmäiseen kilpailuun. Ensimmäisen kilpailun jälkeen pistetaulukon TOP 5 lunastaa itselleen paikan seuraavaan kilpailuun ilman karsintaa.

Mikäli kuljettaja on lunastanut paikkansa kilpailuun karsinnasta (tai myöhemmin suoraan TOP 5 sijoituksen perusteella) mutta on estynyt osallistumaan kilpailuun, voidaan tilalle ottaa karsinnasta ensimmäisenä tippunut kuljettaja, sitten toisena tippunut jne.

Karsinta tapahtuu tyylillä OUTLAP+5KIERROSTA. Yrityksiä yksi (1). Nopein kierros ratkaisee. Kuljettaja voi käydä ajamassa oman suorituksensa minä tahansa päivänä to-la. Ensimmäisen kilpailun lopputuloksien perusteella, pisteiden top5 saa automaattisen kortin toiseen osakilpailuun. Ensimmäisestä osakilpailusta lähtien aina pisteiden top5 lunastaa paikkansa seuraavaan kilpailuun ilman karsintaa. Eli ensimmäisen kilpailun jälkeen karsinnoista pääsee jatkoon 18 kuljettajaa.

Säännöt karsinta-ajoa varten:

1. Karsinta-ajossa saa suorittaa maksimissaan kuusi kierrosta sisältäen lämmittelykierrokset ja aikakierrokset.

2. Mikäli karsinta-ajopalvelimella on ruuhkaa, voi useampi kuljettaja ajaa samaan aikaan karsinta-ajon. Tällöin kuljettajien tulee ajaa sellaisilla väleillä, että yritetään välttää näköyhteys radalla toisiin kuljettajiin. Eli radalla ajaa kerrallaan max. 3-4 kuljettajaa.

3. Omaa vuoroa odotetaan varikkosuoralla jonossa.


Karsinta-ajossa radalle mentäessä EI SAA mennä radalla ajavan kuljettajan eteen vaan pitää olla varma, että radalla on reilusti vapaata tilaa, jos radalla on muita kuljettajia suorittamassa karsinta-ajoaan. Jos escität varikolle, se PITÄÄ tehdä nopeasti ja sellaisesta paikasta ettei häiritä takana ajavaa kuljettajaa.

Suositeltavaa on tietysti ajaa yksitellen, jos se vaan on mahdollista.

Edellä mainituista rikkomuksista ensisijaisesti hylätään karsinta-ajosuoritus. Tuomaristo voi lieventää rangaistusta varoitukseksi, mikäli katsovat että etua ei ole saatu, ei vaikuta toisen kilpailijan suoritukseen tai virhettä ei ole toistettu.

Mikäli sinua häiritään karsinta-ajon suorittamisessa, ilmoita asiasta ja toimita replay-tiedosto tuomaristolle viimeistään karsinta-ajon jälkeisenä sunnuntaina.

Karsintapalvelimen asetukset:

- peliaika klo 14.00, time multiplier 0

- puolipilvistä, ilma ja rata 20 astetta

- pohjoistuuli 3 m/s

- optimipito 100%

- rengaskuluma 90%

Pisteytys

Kilpailulähdöistä jaetaan pisteet seuraavasti:

1. 15p

2. 12p

3. 10p

4. 8p

5. 7p

6. 6p

7. 5p

8. 4p

9. 3p

10. 1p

- kaikki kilpailulähdöt lasketaan loppupisteisiin

 

Palvelimella on käytettävä omaa nimeä.