SM-rata - Digital Racing eSM 2023 -karsinta

Kausi on päättynyt!

Kauden tiedot

Yleistä

Digital Racing eSM -sarjan järjestää Finnish Sim Racing Association ry (FiSRA) ja sillä on AKK-Motorsport ry:n virallinen digitaalisen autourheilun SM-arvo sekä Suomen elektronisen urheilun liiton SEUL ry:n virallinen eSM-arvo. Tämän karsintasarjan tulosten perusteella kutsutaan kilpailijoita loppukilpailuun, joka pidetään Secto Rally Finland:n yhteydessä 5.8.2023. Tarkempi loppukilpailun aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Simulaattorina toimii iRacing ja autona GT3-luokan autot:

Audi R8 LMS
BMW M4 GT3
Ferrari 488 GT3 Evo 2020
Ford GT3
Lamborghini Huracan GT3 EVO
McLaren MP4-12C GT3
Mercedes-AMG GT3 2020
Porsche 911 GT3 R

 

Säännöt

Säännöt löytyvät osoitteesta: https://simracing.fi/kaudet/140/saannot ja sisältävät kaiken osallistumiseen tarvittavan tiedon. Tutustu sääntöjen osaan 1 ja 2 ennen ilmoittautumista.

 

Sarjailmoittautuminen

  1. Hanki tarvittava lisenssi. Tarkempia ohjeita löytyy tämän linkin takaa. Sarjaan osallistuakseen kilpailijalla on oltava voimassa yksi seuraavista lisensseistä:
    • AKK-Motorsport ry:n digitaalisen autourheilun lisenssi. Lisenssin hinta on 5 euroa ja se hankitaan KITI-järjestelmästä. Järjestelmään päästäkseen ja lisenssin hankkiakseen henkilön on oltava FiSRA:n tai jonkin muun AKK:n jäsenseuran jäsen.
    • Jokin muu AKK-Motorsport ry:n kilpailijalisenssi. Ilmoittaja- tai huoltaja-mekaanikkolisenssit eivät kelpaa sarjaan osallistumiseen.
    • SEUL ry:n pelaajalisenssi. Lisenssi maksaa 5 euroa ja se hankitaan Suomisport-palvelusta. Valitse lisenssiseuraksi Finnish Sim Racing Association ry, jos sinulla ei ole muuta seuraa.
  2. Toimita kuvakaappaus lisenssistäsi sähköpostitse [email protected].
  3. Ilmoittaudu sarjaan sivun yläosassa olevasta napista ja valitse kilpailunumerosi. Numerot 1-10 on varattu edellisvuoden loppukilpailun kymmenelle parhaalle. Ilmoittautuakseen täytyy olla rekisteröitynyt sivustolle.
  4. Kun lisenssi on toimitettu ja ilmoittautuminen on kunnossa, jätä liittymispyyntö FiSRAn iRacing-liigaan (league number 2807). iRacing UI:ssa tämä tapahtuu vasemman laidan valikosta Leagues -> Find a League, ja laita liigan numero hakukenttään.

Ongelmatapauksissa voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai olla yhteydessä kilpailunjohtoon Discordissa.

 

Osakilpailuihin ilmoittautuminen

Jokaiseen osakilpailuun ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautumisaika alkaa edellisen viikon perjantaina ja päättyy kilpailuviikon perjantaina. Ilmoittautuminen tapahtuu kilpailun sivulta, ja kilpailukutsu julkaistaan ilmoittautumisten aukeamisen yhteydessä.

 

Kilpailurakenne

Kilpailuviikolla ajetaan esikarsintana aika-ajo lauantaina klo 14:00 - 20:00. Aika-ajosessioiden määrä määräytyy kilpailuun ilmoittautuneiden kilpailijoiden perusteella siten, että kaikilla ilmoittautuneilla kilpailijoilla on mahdollisuus osallistua karsintaan. Kilpailuun karsinnasta etenevät kilpailijat ilmoitetaan lauantaina kello 23:59 mennessä.

Tarkemman kilpailurakenteet löydät säännöistä.

 

Tiedotus ja kommunikaatio

Kilpailun osallistumiseen tarvittava tieto löytyy kilpailukutsusta kilpailun sivulta. Tiedottaminen tapahtuu FiSRAn Discordin #esm-tiedotus -kanavalla, jonne mm. laitetaan tieto jos kilpailukutsua päivitetään kilpailuviikon aikana, sekä muuta juoksevaa tietoa kilpailuviikolla.

Discord-kanavalla #esm-yleinen voi käydä vapaata keskustelua sarjasta ja esim. kysyä apua tarvittaessa.

 

Vapaat harjoitukset

Vapaita harjoituksia ajetaan tiistaina, perjantaina ja sunnuntaina, sekä kisaviikolla myös lauantaina. Harjoituspalvelin käynnistyy klo 18:00 ja koostuu 2h 50min harjoituksista, 2 kierroksen (10min) aika-ajosta sekä kahdesta 25min kilpailulähdöstä. Käytettävissä on yksi fast repair.

Palvelinten salasana on: esm23

Vapaita harjoituksia koskevat säännöt ja ohjeistukset löytyvät kohdan 2.2 alta. Sää- ja radan olosuhteet ovat sääntökohdan 2.6 mukaiset.

 

Lähetykset

Lähetykset karsintasarjan varsinaisesta kilpailusta näytetään simracing.fi Twitch-kanavalla kello 19:00 alkaen:

https://twitch.tv/simracingfi