Digital Rallicross SM 2020 -karsinta

Kausi on päättynyt!

Kauden tiedot

[LINKKI SARJASÄÄNTÖIHIN]

 

Sarja on AKK-Motorsport ry:n virallinen digitaalisen autourheilun suomenmestaruussarja. Karsintasarjan tulosten perusteella kutsutaan kilpailijoita vuoden 2020 alussa livetapahtumana Joensuussa järjestettävään SM-finaaliin.

Karsintasarjaan osallistuakseen kilpailijan on oltava FiSRA:n tai jonkin muun AKK-Motorsport ry:n jäsenseuran jäsen. Finaalitapahtumaan selvinneiltä vaaditaan lisäksi 5 euron hintainen AKK:n Digital Motorsport -lisenssi, jolla pääsee osallistumaan myös vuoden 2020 Sim Racing eSM -sarjaan. Tästä lisenssistä ja sen hankkimisesta kerrotaan lisätietoa myöhemmin.

Simulaattorina toimii iRacing ja autoina kaikki iRacingin nykyiset rallicross-autot (Ford Fiesta RS WRC, Subaru WRX STi ja VW Beetle). Autojen säätäminen on vapaata.

 

Ilmoittautuminen

1. Karsintasarjaan osallistuakseen kilpailijan on oltava FiSRA:n tai jonkin muun AKK-Motorsport ry:n jäsenseuran jäsen. Lisäksi hänen on tehtävä käyttäjätili simracing.fi-sivustolle. Sarjaan ilmoittaudutaan omalla nimellä.

2. Sarjaan ilmoittaudutaan tämän sivun ylälaidasta. Ilmoittautumisen yhteydessä kukin kilpailija valitsee itselleen kilpailunumeron. Ilmoittautuminen sulkeutuu 13.11.2019 klo 23:59, minkä jälkeen järjestäjät tarkistavat kilpailijan jäsenyyden voimassaolon. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan sen jälkeenkin, mutta niiden käsittely voi kestää pidempään.

3. Lisäksi kuhunkin osakilpailuun ilmoittaudutaan erikseen täältä. Ilmoittautuminen kilpailuun avautuu edellisen kisan jälkeen ja sulkeutuu kisaviikon keskiviikkona klo 23:59. Kisoihin ilmoittautuminen on tarpeellista, jotta järjestäjät tietävät kilpailijoiden määrän ja voivat määrittää esikarsinnan tarpeellisuuden sekä alku- ja keräilyerien määrän.

 

Kilpailukalenteri

16.11. Phoenix International Raceway 2008 - Rallycross
23.11. Daytona International Speedway 2007 - Rallycross Long
30.11. Atlanta Motor Speedway - Rallycross Long

 

Sarjan kaikkien osakilpailujen pisteet lasketaan mukaan loppupisteisiin. Osakilpailujen voittajat pääsevät finaaliin suoraan, loput paikat täytetään pistejärjestyksessä. iRacingin järjestämän iRX-sarjan eli rallicrossin MM-sarjan suomalaiskuljettajat saavat kutsun finaaliin ilman karsintoja.

Kilpailukutsut julkaistaan noin kaksi viikkoa ennen kilpailua kilpailun sivulla. 

 

Harjoitukset

Harjoituspäivinä toimii maanantai, keskiviikko ja perjantai.

18:00 Vapaat harjoitukset
19:30 Aika-ajo (3 kierrosta, 5 minuuttia)
19:35 Kilpailu heat -systeemillä

 

Radan kuluminen resetoidaan vapaiden harjoitusten jälkeen.

Harjoitussessiot ovat avoimia kaikille, myös sarjaan ilmoittautumattomille. Ne löytyvät iRacingin membersiten kohdasta Hosted -> Join a Race. Session nimi on Digital Rallicross SM 2020 ja hostaaja FiSRA Broadcasting. Salasana: raparoiskuu

 

Kilpailuviikonlopun aikataulu

Kilpailuviikon perjantaina ajetaan tarvittaessa esikarsintasessio noin klo 18 alkaen. Kilpailupalvelin nousee pystyyn lauantaina noin klo 17. Tarkempi aikataulu julkaistaan kilpailukutsussa kilpailun sivulla.

 

Kommunikaatio

Osakilpailuun liittyvä tiedotus tapahtuu kisalle varatussa keskusteluketjussa foorumilla. Siellä voi myös esittää kysymyksiä.

On suositeltavaa liittyä FiSRAn Discordiin, jossa voi keskustella matalalla kynnyksellä sarjaan liittyen kanavalla #digital-rallicross-sm. Se on hyvä paikka kysyä apua esim. iRacingin suhteen.

Järjestäjiin saat yhteyttä sähköpostitse [email protected]

 

Maalaukset

Sarjassa noudatetaan maalausten suhteen samoja sääntöjä kuin eSM-sarjoissa (sarjasääntöjen kohdat 1.8.2-1.8.4). Maalauksiin on varattu sarjasponsoreille kaksi paikkaa, joihin voimme lisätä päälle tarrat ns. decal layerina.

Valmiit, oman customerID:n mukaan nimetyt maalaukset voi lähettää tästä linkistä. Jos päivität maalaustasi, voit lähettää linkin kautta myös uuden maalin. Virallisessa livestriimissä ei käytetä Trading Paintsia, vaan käytämme ainoastaan meille lähetettyjä maalauksia.

Meille lähetetyt automaalaukset voi ladata tästä linkistä. Pura maalaukset Tiedostot\iRacing\paint -kansioon.

 

Livelähetykset

Kilpailut lähetetään osoitteessa twitch.tv/simracing.fi. Jos haluaa kasvokuvansa lähetyksen grafiikoihin, sen voi lähettää tämän linkin kautta. Nimeä lähetettävä tiedosto tunnistettavasti. Rajaamme kuvaa tarvittaessa sopivasti.Järjestäjät

Eero Forsblom

Tapani Linnaluoto

Tommi Hahka

Olli Pahkala