Kisaraportit Season 6: Niki Lauda Tribute -

Järjestä: Sijoitus Uusimmat

Olli Honka (19. sija)

Ensimmäinen kilpailu h-kaaviolla takana.

Odotuksia kilpailuun ei juuri ollut. Tavoitteena virheetön ajo ja sitäkautta kokemusta. Harkka ja aika-ajo oli totuttelua Rellun jälkeen täysin erilaiseen autoon.

Kilpailu sujui ongelmitta ja ajo tuntui kierros kierrokselta varmemmalta. Ajo niin varmanpäälle että varmasti selvitään maaliin. Netti päätti kuitenki katkaista kisan ja näin ollen varma maaliin pääsy jäi haaveeksi. Kokemus hyvä ja motivaatio myös keppivaihteilla ajoon kasvoi. Josko sitä aikaa olisi reenata sitäkin.

Kiitos kaikille kanssakilpailijoille ja jörjestäjille. Kovia jätkiä!

-Olli #74

Anssi Hyytiäinen (9. sija)

Tämä oli aika jees kisa vaikka meni parilta osin pieleen.

Nostin setupissa auton melko korkeaksi ja alustan jäykäksi kun en meinannut päästä Roussia muuten läpi pohjaamatta pahasti, mutta näimmä tämä oli virhe ja maksoi keskisektorilla aivan liikaa.

AA:ssa ajoin cutin tultaessa takasuoralle, enkä huomannut ilmoitusta, josta 30 sekunnin rankku.

Kisassa pääsin softeilla ampaisemaan kakkospaikalle, kunnes Esa pääsi ohitse, niinikään Softeilla. Itse olin ajamassa ilman varikkokäyntiä kisan läpi, mutta kuvittelin että Esa on varmaan puolen kisan bensoilla liikenteessä kun lähestyi välillä niin kovaa, enkä alkanut käyttää aikaa sijoituksen puolustamiseen. Näimmä se oli virhearvio.

Dani painoi kärjessä sellaista vauhtia hardeilla että ei voinut kuin toivoa että sielläkin käytäisiin varikolla. Ei käyty.

Kisassa kaasupoljin kalibroi itse itsensä yli enkä saanut enää kaasua pohjaan. Esa sai niin paljon eroa revittyä exiteissä että ajattelin kyseessä varmasti olevan rutkasti kevyempi auto, kunnes tajusin että oma vehje ei enää jaksanut kiihtyä vitosella lainkaan. Siinä piti pysähtyä radan varteen sitten calibroimaan polkimia uusiksi. Tästä putosin aika monta sijoitustuta.

Lopussa vielä taisi olla Suojanen - Metsänen - Voutilainen trilogia edessä, joista kaksi spinnasi suoraan edestä pois alta ja yksi kaarsi varikolle. Lopulta neljäs tila ennen AA rankkua.

Kaikenkaikkian kivaa oli tässä kisassa.

Related;
https://www.youtube.com/watch?v=9ALDmyMm03o

Teemu Korhonen (3. sija)

Reissu sotki taas kisaan valmistautumista, mutta ehdin sentään vähän lämmittelemään ennen tositoimia. Aika-ajossa oma ajo tuntui ihan hyvältä, mutta ero kärkeen oli järkyttävästi yli sekunnin. Ei pysty kuin ihmettelemään. P2 kuitenkin kisaan, ja lähtö meni ihan metsään. Auto stumppasi ruutuun, ja T1 tultaessa ajauduin hieman leveäksi. Eau Rougeen tultaessa taisin olla jo P10, josta suunta oli onneksi vain ylöspäin.

Pari ensimmäistä kierrosta ajo oli hyvin kankeaa. Sain vähän osumaa auton siipiin L1 Raidillonissa, mikä ei ainakaan helpottanut asiaa. Sain kuitenkin hetken hämmästelyn jälkeen ihan hyvän rytmin päälle, ja tehtyä muutaman ihan onnistuneen ohituksen. Seinä tuli vastaan Voutilaisen kohdalla, jolla kulki auto suorilla jostain syystä paljon kovempaa. Blanchimontissa pääsin useampaan kertaan rinnalle, mutta ohi ei siellä ollut asiaa. Sain kuitenkin pitkällisen yrityksen jälkeen ohituksen suoritettua bussipysäkille tultaessa Voutilaisen vetäessä jarrutuksen pitkäksi kun pääsin jälleen rinnalle. P3 oli tosiasiaa. Harmillisesti edestä taisi ainakin pari kaveria pudota teknisten ongelmien vuoksi pois, joten sijoitus ei ollut ihan täysin ansaittu

Janne Pehkonen (21. sija)

Quali meni suurinpiirtein kuten odotinkin 12sta ja heti kilpailun alussa lähdettiin kanttarilta seinille Raidillonin jälkeen, kun aloin väistämään edessä hitaampaa ja heittelehtivää autoa. Tipuin vissii viimeiseksi. Damage jäi vähäiseksi ja onnistuin sijoja ottamaan takaisin noin 10min ajan, kunnes Elisa tuli väliin ja katkaisi nettiyhteyden. No sellanen ensikisakokemus ferrarin puikoissa. Jos vaikka homma toimis ensi kilpailussa...tai sitten ei..