Kisaraportit Season 6: Niki Lauda Tribute -

Järjestä: Sijoitus Uusimmat

Samu Suojanen (6. sija)

Lähtö ruudusta seitsemän ja heti kytkimen noston jälkeen meni jostain syystä näyttö pimeäksi, sokkona ajaessa nostin kaasun ja ajatin auton loivasti vasempaan reunaan, etten pilaa kenenkään kisaa. Parin sekunnin päästä kuva palautui ja koko letka meni jo T1-kohdilla, kun lähdin nurmikolta perään. Kuuluttajalle jälkitietona, ettei ulosajo suinkaan siis johtunut holtittomasta lähdöstä ja hallitsemattomasta sutimisesta :)

Ensimmäisellä kierroksella ohitin kuusi autoa ja loppukisan aikana vielä toiset kuusi, eli lopullinen sijoitus 6. vaikka alussa tuli käytyä viimeisellä sijalla. Lopputulos erittäin hyvä alun ongelmiin suhteutettuna.

Suzukaa varten tuli tehtyä kauden kolmas kokonaan uusi setup, joka tuntui toimivan nyt loistavasti. Balanssi pysyi hyvänä läpi koko kisan, eikä lopussa erittäin kuluneillakaan renkailla ajaminen tuottanut suurempia haasteita.

Teemu Korhonen (2. sija)

Kääntyihän se kauden kurssi vihdoin. Aika pienellä reenillä kisaan motivaatiopulan vuoksi, mutta pääsin kuitenkin ihan hyvään vauhtiin. Suzuka on kyllä yksi lempiradoista, joka vähän edesauttoi vauhtiin pääsemistä.

Aika-ajossa sain toisella yrityksellä ihan kohtuullisen kierroksen. Vikalla nopealla olin parantamassa vielä ~puolella sekunnilla, mutta 130R valui vähän leveäksi (vielä ratarajojen sisällä), mutta en saanut vauhtia enää pois shikaaniin, joten kierros kuivui siihen. P4 kisaan.

Kisassa kauden ylivoimaisesti paras lähtö ja olin T1 jälkeen toisena. Sain Rahkosen tiputettua kyydistä aika pian, mutta Anssi sai paremman lähtöpaikan turvin heti alkuun parin sekunnin kaulan. Ero pysyi samana yli puolet kisasta. Välillä näytti, että Hyytiäinen vetää vähän kaulaa, mutta sain aina parissa kierroksessa kurottua eron samaan.

Puolen välin jälkeen aloin saamaan Anssia reilummin kiinni. Yhdellä kierroksella sain Spoonin ulostulossa hyvät vauhdit ja pääsin rinnalle ennen 130R:ää, ja pääsin juuri ja juuri ratarajojen puitteissa ohi. Kierrosta myöhemmin valui Spoon kanttarin päälle, auto jäi pohjansa varaan ja jouduin odottamaan että kantti loppuu, ennen kuin pääsin kääntämään suoralle. 130R otin liian varmistellen ja Anssi pääsi shikaanissa rinnalle ja ohi. Tämän jälkeen pari huonoa kierrosta, jonka jälkeen rytmi taas löytyi ja olin maaliviivalla jälleen puolen sekunnin päässä. Ei riittänyt voittoon tällä kertaa, mutta pakko olla kakkospaikkaan tyytyväinen alkukauden epäonnistumiset huomioon ottaen

Anssi Hyytiäinen (1. sija)

Simucuben sisäänajo kisa ja hyvin meni. AA:ssa meinasi vähän jännittää kun en saanut millään puhdasta kierrosta aikaiseksi ja nopein veto syntyi aika paljon ennen session loppua. Pelkästään 130R:ssä näytti olevan 2 kymppää vielä.

Kisassa säädin pykälän pari autoa aliohjaavammaksi ennakoiden perän kulumista, mutta ehkä olisi voinu vielä pykälän lisää ottaa sen verran meni ikäväksi lopussa.

Kisassa hyvä lähtö ja parin sekunnin turvin edettiin puolisen kisaa. Treidailtiin nopeinta kierrosta Korhosen kanssa useammankin kerran. Sitten alkoi ajo vaikeutua kun perä alkoi liukastua, ja Korhonen pääsi lähestymään sekä ohitse asti. Mutta melkein heti perään Korhosella Spoon pitkäksi jossa pääsin takasuoralle imuun ja viimeiseen shikaaniin rinnakkain ja exitissä ohitse, pienen rengashieronnan myötä.

Lopussa vielä Teemu oli selvästi nopeampi, mutta onneksi kello pelasti nopeasti murenevan balanssin.