Kisaraportit 2022 / iRacing -

Järjestä: Sijoitus Uusimmat

Jyrki Aalto (16. sija)

Datakäppyrä oli tällä kertaa raaka, millään muulla radalla ei näin selkeitä virheitä ole löytynyt. Valitettavasti hyöty jäi vähäiseksi, kun kisaviikko vietettiin kuumeisena. Jälkeenpäin mietittynä oli aivan oikea ratkaisu jättää ajamatta kokonaan, olisi ollut turhaa. Kisapäivänä muutama kierros harjoituksissa ja aika-ajoon tavoitteena 2:08 alkava aika. Kahdella ensimmäisellä 2.10:0 ja 2.09:9 vaikka vauhti tuntui tasaiselta ja reippaalta. Kolmanteen kunnolla lämpimillä renkailla paremmalla luotolla ja 2:07.9!

Sprintissä näkyi että AA oli onnistunut optimaalisesti, Oja ja Laine tulivat startissa ohi eikä heitä oikein kisavauhdissa kiinni saanut elleivät ohitelleet toisiaan. Yksi reipas lukkojarrutus vuoren huipulla kierroksella 3 sen verran hetkautti, ettei alamäessä uskaltanut enää ottaa riskejä yhtään.

Päälähdössä sama tilanne, tuntuma oli ihan hyvä, mutta takana oli nopeampia. Onnistuneet ohitukset vuorella, eli menetin vain yhden sijan kerrallaan ja letkassa ei tullut häiriöitä. Ennen takasuoraa pieni jarruvirhe ja jo suoran alussa oli selvää että Viljakainen tulee ohi. Menin oikealle, jotta saadaan autot siististi jonoon ennen Chasea, mutta jotain tapahtui juuri kun Jarmo ajoi ohi. Oliko pomppu radassa, ohittavan auton imu vai haamukääntö kun vilkaisin vasemmalle, mutta kulmat hipaisivat ja peli oli selvä. Taas nähtiin että treenikierrokset ovat paljon kilpa-ajamista helpompia.