Kisaraportit 2019 / iRacing -

Järjestä: Sijoitus Uusimmat

Mika Pihlajikko (12. sija)

Aika-ajossa sija 10, mikä oli yllätys. Harjoitusalustan pito oli heikompi ja piti vähän totutella pitävämpään rataan.

Kisa 1. Varmaakin varmempi lähtö, pari sijaa putosin. Hyvää ajoa ekat minuutit, sitten n. 16min kohdalla pääsuoralle tultaessa kilpakumppani yritti väkisin Verstappenia rakoon mihin ei mahdu. Jäätiin siihen molemmat. Joukon häntänä takas ajamaan muita kiinni. Sai tehdä ohituksia ja maalipulla sija 12.

Lähtö 2. Ruudusta 11, T1 sain heti tällin vasempaan etukulmaan jossa nokkapelti meni mutkalle. Muiden kolarien ja spinnien johdosta oma sijoitus koheni ja 6 sijalla ajelin kohtuu varmasti. T1:een mentiin kaverin kanssa rinatusten, minä ulkopuolella, T2 roolit vaihtui, jätin tilaa kaverille ulkopuolelle mutta siitä huolimatta sain osuman oikeaan etukulmaan joka muutti kulkusuuntani 90 astetta vasempaan osuen seinään. Ihan vähän v..... ti! Siitä joukon hännille, loppuun parit omat spinnit, muutama ohitus ja sija 12.

Pito oli radalla molemmissa vedoissa hyvä, ei ollut sellainen kuin spa tai nuo treeni alustat eli tykkäsin tästä pidosta. Oma tavoitte oli molemmissa lähdöissä ajaa varma suoritus ja tulla ehjänä maalilipulle eikä olla tientukkona nopeille kuskeille. Maaliin päästiin, tietä annoin suorien päissä ja apeksien jälkeen, loppu jäi toteutumatta.
Mukavaa kilvanajoa kokonaisuudessaan, tuo 2.03 ryhmä oli se mihin omat taidot riittivät ja oli kiva ajaa kun oli muitakin samassa aikaikkunassa. Ei mennyt yksinajeluksi. Ja yksi ohitus itsellä jäi mieleen, sikaani radan lopussa, vas-oik, jossa pääsin jarrulla rinnalle ja ohi, tais olla viimeinen kierros ennen ruutulippua.

Jarmo Leivo (4. sija)

Aika-ajo onnistui jopa yllättävän hyvin, tuloksena 4. ruutu. Kisassa saikin sitten vääntää koko rahan edestä! Mehtänen hiillosti pitkään ja meni lopulta ohi t1:ssä. Kyllä oli vaikea ajella, kun nopeampi kaveri oli ihan luukussa kiinni kokoajan. Pääsin sitten pääsuoralla helposti kuittaamaan kun Heikillä prakasi laitteet hetkeksi. Hetken hämmennys siinä kyllä minullekin tuli, kun tajusin, että kaverilla vauhti katosi. Vika kierros sitten varmistellen maaliin.

Toinen lähtö sujui osaltani ekan kierroksen jälkeen tasaisesti. Nyt sai ajaa omaa ajoa, kun Korpela pakeni edessä 2-3 sekunnin päässä ja taaksepäin syntyi eroa kokoajan lisää. Ei vaan taaskaan vauhti riittänyt haastamaan, mikä lievästi harmittaa. Siitäkin huolimatta, että sijoitus oli omaan tasoon nähden ihan maksimi. On tää kyllä hauskaa puuhaa!

Jyrki Aalto (8. sija)

Aika-ajossa varma kierros pohjalle. Toisella nopealla olisi ollut n. 3sek nopeampi, mutta perä irti liian syvään jarruttamalla pääsuoralle tultaessa, eli sekä 2. että 3. kierros kankkulan kaivoon.

1. startissa oli Van Nunen edessä viimeisillä kierroksilla ja piti yrittää viimeiseen shikaaniin myöhäistä jarrutusta. Pikku hipaisu, hiekalle, auto rikki ja viimeinen kierros nilkuttaen maaliin. Van Nunen pääsi jatkamaan ehjällä autolla saaden ansaitsemansa pisteet.

2. startissa Korolaisen perässä koko lähtö, ohi ei vaan uskaltanut yrittää. Tuominen tuli spinnin jälkeen takaa n. 3sek nopeampia kierrosaikoja. Taktikkomaisterina taas päästin nopeassa vasurissa areenalla ohi ja odotin että hiillostaisi Korolaisen virheeseen. Mutta ei: Jussi päästi ohi seuraavalla kierroksella samassa paikassa ja jatkoi pakoa. Toiseksi viimeisellä kierroksella oli pakko yrittää, mutta innokkuus kostautui ja hipaisin Korolaista pääsuoran päässä. Jäin odottelemaan, otettiin samat paikat ja jatkettiin samaa taistelua maaliin saakka. Tötöilystä huolimatta en onneksi tänään pilannut muiden pistepotteja, mutta vähäinen kilpailukokemus näkyy tästä ohittamisen hankaluudesta.

Heikki Mehtänen (15. sija)

Aika-ajo meni suht heikosti. Sössin nopeimman kierroksen väärällä kaasunkäytöllä ja lähdin kisaan 6. sijalta.

Ensimmäinen lähtö meni odotettua huonommin itseltä. Korpelan Mikko pääsi alkunahinoissa ohi, mutta suht pian pääsin kuittaamaan paikan takaisin. Tän jälkeen ajeltiinkin Leivon Jarmon kanssa laadukasta herrasmieskilvanajoa varmaan 5-6 kierrosta. Monesti koitin tulla ohi, mutta aika hankalaa oli. Sitten sain paikan tehtyä T1 ja ohituksen kuitattua. Noh, seuraavan kierroksen pääsuoralla sitten laitteisto alkoi temppuilemaan ja vaihteet ei enää vaihtuneet noin 5sec ajan. Tästä pari sijaa takkiin ja laitteiston toivuttua 7. maaliin.

Toinen lähtö olikin sitten kunnon liukkailla. Lähtö oli aikamoista mähinää, romua tuli. Luovin jotenkin neljänneksi, sitten spinnasin liian kaasunsyötön takia T5 ja aattelin lähteä uuteen nousuun. Kierrosta myöhemmin edellä ollut Alamäki taisteli jonkun kanssa sijoituksista sikaanissa ja tulin reippaammalla vauhdilla ja otin ulkolinjan. Alamäki ei tainnut minua huomata/tulin vähän jännään paikkaan rinnalle josta seurasi kolari ja kisa päättyi siihen.